Aktuellt


2/07/2018

Problem med älg.

En älgtjur håller till i området och många har problem med att den förstör i trädgårdarna. Den är inte speciellt skygg och har i några fall gjort utfall mot dom som kommer nära. Det är inte mycket MSV,s viltgrupp kan göra åt saken. Det enda som står till buds är att ringa polisen om problemet blir för stort. Vårt råd är att föra oväsen runt den så att den känner sig obekväm. Men se till att inte gå för nära utan håll ett bra avstånd till den.

Viltvårdsgruppen


19/05/2018

Eldningsförbud

Nu sitter alla 20 eldningsförbudsskyltar uppe. De är uppsatta på bra synliga platser med rejäla snören. Inget regn i sikte än. Men när eldningsförbud är upphävt av Stockholms läns brandförsvar så ska skyltarna ner så fort det är möjligt.

Anna Persson, strandgruppen
16/05/2018

Midsommarfirande 2018
8/05/2018

Sommarjobb

Årsmötesprotokoll 2018-04-12
8/05/2018

PARKERINGSTILLSTÅND PÅ STORA PARKERINGEN

Under tiden 1 maj - 30 september så är parkeringen vid Sandarna avgiftsbelag. Medlemmar i MSV kan få ett parkeringstillstånd per fastighet.

Önskar ni ett parkeringstillstånd kontakta Helena Claesson på telefon: 070-458 06 15 eller e-post: helenac.msv@gmail.com


25/04/2018

Information om fotografering.

Den 1 maj kommer det att genomföras en reklamfotografering på våra stränder. Det kommer vara 2 kockar som ska grilla. En amerikansk och en svensk kändiskock kommer att utföra sina konster. Det kommer att förekomma öppen eld, men all säkerhet kommer att följas. Vi önskar dem bra väderleksförhållanden


22/04/2018

Sammanfattning av städdagen 21/4

Här kommer en sammanfattning av städdagen från strandgruppen MSV i samarbete med Granens samfällighet.

Dagen blev mycket lyckad.

Vi räknade till att vi blev totalt 35 personer som deltog varav 4 barn.

Vi städade stränderna Idalen, Kärringviken, Lilla sand, Stora sand och Björkvik.

Klippor, stigar, skog ovanför stränderna, vid busshållplatserna utmed stora bussvägen ner mot Björkvik och en bra bit mot Långvik, vändzon och klipporna vid Björkvik.

Vi lät eldstaden vara kvar på Lilla sand, eldplatsen på Stora sand städades och togs bort. Bänkarna separerades.

Vi krattade upp grillkol på många platser och forslade bort i säckar som ska slängas i Brunn.

Vi krattade tång på alla stränderna, på Stora sand hann vi inte ta bort alla högar. Är det någon som vill hjälpa till så blir vi jätteglada.

Övrigt skräp samlades totalt i 9 stora säckar innehållande allt från en stor del av en vedspis, bildelar, snusdosor, kaffemuggar, många glasflaskor, byggrester, plankor och isolerings rester handskar, keps, papper och massor med plast mm.

Mäklarskyltarna är jobbiga, som bara står kvar eller ligger överallt i diken och skog. Mäklarna borde ta och hämta dessa när de är klara.

Vi plockade upp minst 500 fimpar och snuspåsar runt busshållplatserna.

På lekplatsen flyttade man bort myrstacken så att barnen kan vara där, utan att bli bitna av alla myror när de ska leka och spela fotboll.

När städningen var klar samlades vi på lekplatsen vid Kärringviken, där grillade vi korv och fikade. Barnen fick tablettask och festis.

Nästa städdag brukar bli i början av oktober. Hoppas vi ses då.

Med vänlig hälsning, Anna sammankallande för strandgruppen.19/6/2016

Välkommen till Björnö MSVs marker och stränder

Här kan du njuta av naturen och vandra på våra stigar. Föreningen MSV har satt upp skyltar på flera stora stigar, så att det går lätt att hitta rundor och komma tillbaka till startpunkten utan att gå samma väg tillbaka. Det finns bänkar utsatta på vissa platser, som ger chans att vila och njuta av utsikten.

Det går att bada i vattnet, men vi har inga ordnade badplatser, så tag med ert skräp från stränderna till de fåtal platser, där det finns sopskåp. Stranden Stora Sand är utsett till naturvårdsområde, då de stora tallarna där är extra skyddsvärda.

All skötsel av området sker av MSV och vi har inga kommunala eller statliga bidrag för detta. Allemansrätten ger alla rätt att vistas i våra marker, men innebär också skyldigheter. Alla som rör sig här har ansvar att hålla rent och inte skräpa ner. Det är inte tillåtet att köra motorfordon i naturen eller skicka upp drönare över våra marker och vatten.

Nu på försommaren har många djur ungar, så vi måste vara varsamma då vi rör oss i markerna. Håll hunden kopplad!

Vi har sett en del klotter på sopskåp och i naturen. Det är dyrt att ta bort och lämnar fula märken efteråt. Om ni ser någon som klottrar, så meddela någon i styrelsen, så vi kan gå vidare med det. Allt klotter polisanmäls.


Antal besökare sedan december 2013    räknare